reklam
reklam
DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN63.030,01-1.66
reklam

SON DAKİKA GAZZE HABERLERİ: Kaliforniya Üniversitesi’nden bir profesörden açıklama geldi! Gazze’deki savaşta son durum nedir?

Yayınlanma Tarihi : Google News
SON DAKİKA GAZZE HABERLERİ: Kaliforniya Üniversitesi’nden bir profesörden açıklama geldi! Gazze’deki savaşta son durum nedir?
reklam

Kaliforniya Üniversitesi’nden Hukuk Profesörü Dr. Khaled Abou el-Fadl Arap basınına yaptığı açıklamada “Gazze’de Filistinlilere karşı işlenen en kötü katliamları Hintli askerler yaptı” dedi. Hindistan’da yıllardır süregelen bir Müslüman düşmanlığı olduğunu hatırlatan el-Fald, “Gazzelileri öldürmek, Müslüman birini öldürme zevki için İsrail ordusuna gönüllü olarak katılıyorlar” ifadesini kullandı ve ekledi:

“Hint milliyetçileri, İsrail katliamlarını ülkede kutluyorlar, “İsrail bize etnik temizlik dersi veriyor” diyorlar. Keşmir’de aynısını yapmak, Müslüman kadınlara tecavüz edip öldürmek istiyorlar, tek istedikleri bu”

2500 KİŞİLİK “HİNT ORDUSU”

Yanı sıra, 107 gündür süren savaşta birçok kez hem Hindistan hem de İsrail basınında ölen Hint askerlerin fotoğrafları yansıdı. Savaşın henüz ilk gününde 34 yaşındaki Hindistanlı gönüllü asker Gazze’de Hamas tarafından öldürüldü. Tarihler 13 Ekim’e geldiğinde 2, Aralık ayında ise bir Hindistanlı daha hayatını kaybetti.

İsrail medyasından Jerusalem Post’un Aralık ayındaki bir raporuna göre 7 Ekim’den sonra Hindistanlı Yahudilerin yanı sıra çok sayıda Hintli de gönüllü olarak savaşmak için İsrail ordusuna alındı. Aynı raporda en az 2500 gönüllü Hintlinin Gazze’de görev aldığı öne sürüldü.

“AÇIKLAYAMACAĞIM BİR YAKINLIK BULUNUYOR”

Dahası, İsrail’in Hindistan Büyükelçisi Naor Gilon savaşın henüz ilk haftasında Hindistanlı gönüllülerden oluşan bir birliğin kurulmaya çalışıldığını India Today’e söyledi. Gilon konuyla ilgili şöyle dedi:

“Hintlilerden oluşan bir gönüllü ordu kurabiliriz. Hintliler bana gönüllü olarak savaşmak istediklerine dair mesajlar atıyor. Bu eşi benzeri görülmemiş bir destek. Hindistan ile İsrail arasında açıklayamacağım bir yakınlık bulunuyor”

reklam