reklam
reklam
DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN63.431,29-1.035
reklam
Celal KARADAŞTÜM YAZILARI

Kastamonu Aradığını Bulabilecek mi?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kastamonu Aradığını Bulabilecek mi?
reklam

“Arayan Mevla’sını da bulur, belasını da” ata sözünü söyleyen büyüklerimiz arayışın ve sonuçlarının, kişilerin kendi tercihinde olduğunu ortaya koyar. Bu gün dünyada da olanlar aslında kişisel tercihlerimizin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. Kastamonu için tarihsel bir sürece girerken, bize bırakıldığı kadarıyla, şehrül- emin kişisini bu dönem
yakalayabilecek miyiz?
Önümüze konan siyasi tabloda, şu ana kadar Kastamonu Belediye Başkanlığı için aday adayları çok tatmin edici gözükmüyordu. Her an her şeyin olabileceği bu süreçte Ak Parti aday adayları arasında şehri çok iyi tanıyan ve şehri yönetme yeterliliği noktasında, bu işi başaracağını inandığım Yaşar Özdemir Bey olmakla birlikte, zaman Tahsin Babaş’ın adaylığı hususunu kesinleştirdi.
Ak Parti’de aday adaylarının dışında da adaylık kulislerinin yapıldığı gelen bilgiler arasındaydı. Bu bilgilere göre adaylık yarışına katılabilecekler arasında, eski Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Ak Parti il başkanı Doğan Ünlü’nün olabileceği konuşuluyordu.
CHP içinse söylenen Milletvekili Hasan Baltacının aday olacağı yönünde bilgiler mevcut. Halkın arasında konuşulan Hasan Baltacı’nın seçime gireceği, kazanması durumunda, İl Genel meclisinde sağlanacak üstünlükle, ilerideki dönemde istifa ederek tekrar milletvekilliğine döneceği fazlaca dile getirilen konular arasında.
MHP halkın arasında konuşulan konuların önünde geliyor. Galip Vidinlioğlu ve diğer aday adaylarının da olmasıyla MHP’de de netleşmeyen bir süreç yaşamakta.
İlk adayını açıklayan ise Yeniden Refah Partisi oldu. Polis Emeklisi olan Metin Topal’ı aday olarak gösteren Yeniden Refah Partisi’nin alacağı oy halk arasında merak konusu.
Bütün ortaya konulan adaylar ve siyasetin etkisiyle mutlaka bir kişi şehrin belediye başkanı olacak. Kastamonu’da, şehrin dününde ve bu gününde düzgün bir belediyeciliğin yapılmadığı kanaatindeyim. Halkın arasındaki genel kanı belediye başkanının düzgün çalışamadığı noktasında
Kastamonu’da belediyecilik çay boyunda yürüyerek ve halkı selamlıyarak yapıldı uzun süre. Şehrin çehresini değiştiği doğrudur ama bence yeterli değildi. Sonraki dönemde yapılanlar, yapılan yatırımlar önemliydi ama; halk yapılan yatırımdan ziyade temiz belediyecilik anlayışıyla, yolunu farklı çizdi. Bu son dönemde ise tam bir çıkmaz yaşıyor Kastamonu insanı, belediyecilikten yana. Şehrin iyi yönetilemediğini düşünüyor. Yeni arayışlarını sürdürüyor halk kendi içerisinde. Halk Kastamonu’nun kalkınması için belediye başkanının önemli olduğunu düşünüyor. Gerçekte bu tabii ki.
Yeni döneme doğru farklı bir şekilde yol alan Kastamonun, Ak parti adayı Tahsin Babaş oldu. Tahsin Babaş Kastamonu’ya ilk döneminde çok şeyler kazandırdı. Yani bu süreçte Tahsin Babaş’ın işi hem zor hem kolay. Yalnız geçirdiği 5 yıllık süreçte bir çok olaya şahitlik etti. Gerçekleri gördü. Yeni dönemde Belediye başkanlığını alırsa, eminim çok farklı bir yol izleyecektir. Ben yine eminim ki, eski yapılan hataların hiç birini tekrar etmeyecektir. Zaten seçimden önce yapmış olduğumuz görüşmede bu izlenimleri ziyadesiyle gördük.
Kastamonu kendini geleceğe taşıyacak Reisini seçerken gerekli hassasiyetleri göz önüne alacaktır. Biz de Kastamonu Beyaz Haber ailesi olarak size vereceğimiz tarafsız bilgilerle, istenilen kişiyi Kastamonu’ya tanıtacağız.
Bizler Kastamonu’nun 5 yılını daha heder etmemeliyiz. O yüzden belaya dücar olmadan düşünmeli ve seçimimizi ona göre yapmalıyız.

reklam